Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-05@20:49:01 GMT

علت خواب آلودگی بیش از حد در طول روز چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۵۹۷۲۲

علت خواب آلودگی بیش از حد در طول روز چیست؟

فرارو- خواب آلودگی بیش از حد، احساس خستگی یا خواب آلودگی در طول روز است. برخلاف خستگی که بیشتر به کمبود انرژی مربوط می‌شود، خواب آلودگی بیش از حد می‌تواند شما را چنان خسته کند که در مدرسه، محل کار و احتمالاً حتی روابط و عملکرد روزمره تان تداخل ایجاد کند.

به گزارش فرارو، خواب آلودگی بیش از حد در طول روز، زندگی حدود ۱۸ درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبر بد اینکه این مسئله می تواند علامت یک مشکل دیگر نیز باشد.

کلید غلبه بر خواب آلودگی بیش از حد، تعیین علت آن است. چندین مشکل مرتبط با خواب وجود دارد که می‌تواند باعث افزایش تعداد دفعات خمیازه کشیدن در طول روز شود.

چه عواملی باعث خواب آلودگی بیش از حد می‌شود؟
هر شرایطی که شما را از داشتن خواب خوب در شب باز دارد می‌تواند باعث خواب آلودگی بیش از حد در روز شود. خواب آلودگی در طول روز تنها علامتی است که برای تان آشنا است. علائم دیگری مانند خروپف یا لگد زدن می‌تواند هنگام خواب رخ دهد.

برای بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات خواب، این یک شریک ربای تختخواب است که علائم اصلی دیگر را مشاهده می‌کنند. صرفنظر از علت، مهم است که اگر خواب آلودگی در روز مانع بهره وری در روز می‌شود، شرایط اتاق خواب خود را ارزیابی کنید.

از جمله دلایل شایع خواب آلودگی زیاد:

۱. آپنه خواب
آپنه خواب یک وضعیت بالقوه جدی است که در آن مکرراً در طول شب بیدار می‌شوید و شروع به نفس نفس زدن می‌کنید. این عامل می‌تواند باعث خواب آلودگی شما در طول روز شود.

آپنه خواب چندین علائم دیگر نیز دارد. برخی از آن‌ها عبارتند از:

• خروپف بلند و نفس نفس زدن در هنگام خواب
• بیدار شدن با گلو درد و سردرد
• مشکلات تمرکز
• تحریک پذیری

آپنه خواب همچنین می‌تواند به فشار خون بالا و سایر مشکلات قلبی و همچنین دیابت نوع ۲ و چاقی کمک کند.

در واقع دو نوع اصلی آپنه خواب وجود دارد. همه آن‌ها می‌توانند باعث خواب آلودگی بیش از حد شوند، زیرا همه آن‌ها شما را از خواب عمیق و کافی در طول شب باز می‌دارند. انواع آپنه خواب عبارتند از:

• آپنه انسدادی خواب (OSA). این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که بافت پشت گلو هنگام خواب شل شده و تا حدی مجرای تنفسی شما را بپوشاند.
• آپنه خواب مرکزی (CSA). این زمانی اتفاق می‌افتد که مغز سیگنال‌های عصبی مناسب را به عضلات کنترل کننده تنفس شما هنگام خواب ارسال نکند.

۲. سندرم پا‌های بی قرار
سندرم پا‌های بی قرار (RLS) باعث می‌شود یک مقاومت غیرقابل تحمل و ناراحت کننده برای حرکت دادن پا‌ها وجود داشته باشد. ممکن است وقتی احساس گرفتگی یا خارش در پا‌ها داشته باشید و فقط هنگام برخاستن و راه رفتن بهتر شود و یا در حالت آرام دراز کشیده باشید. RLS خوابیدن را دشوار می‌کند و در نتیجه فرد در طول روز خواب آلود می‌شود.

مشخص نیست که چه چیزی باعث RLS می‌شود، اگرچه ممکن است تا ۱۰ درصد از جمعیت را تحت تأثیر قرار دهد. می‌تواند یک مولفه ژنتیکی وجود داشته باشد. تحقیقات دیگر نشان می‌دهد کمبود آهن علت اصلی مشکل است. بسیاری از دانشمندان همچنین بر این باورند که مشکلات گانگلیون‌های پایه مغز، منطقه مسئول حرکت و ریشه RLS هستند.

۳. نارکولپسی
نارکولپسی یک مشکل خواب است که اغلب نادیده گرفته می‌شود. مانند RLS، که یک اختلال عصبی است. با نارکولپسی، مغز چرخه خواب و بیداری را به درستی تنظیم نمی‌کند. در صورت ابتلا به نارکولپسی ممکن است شب تا صبح خوب بخوابید. اما به طور دوره‌ای در طول روز، ممکن است احساس خواب آلودگی بیش از حد کنید. حتی ممکن است وسط گفتگو یا هنگام غذا خوردن بخوابید.

نارکولپسی تقریباً غیرمعمول است و کمتر از ۲۰۰، ۰۰۰ نفر در ایالات متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری اغلب به عنوان یک اختلال روانپزشکی یا برخی دیگر از مشکلات بهداشتی تشخیص داده نمی‌شود. هر کسی ممکن است دچار نارکولپسی شود، اگرچه معمولاً در افراد بین ۷ تا ۲۵ سال ایجاد می‌شود.

۴. افسردگی
ایجاد تغییر محسوس در برنامه خواب، یکی از رایج‌ترین علائم افسردگی است. اگر افسردگی داشته باشید، ممکن است خیلی بیشتر یا خیلی کمتر از گذشته بخوابید. اگر شب‌ها خوب نمی‌خوابید، احتمالاً در طول روز خواب آلودگی بیش از حد را تجربه می‌کنید. گاهی اوقات تغییرات خواب نشانه اولیه افسردگی است. برای افراد دیگر، تغییر در عادات خواب بعد از ظهور علائم دیگر اتفاق می‌افتد.

افسردگی دلایل زیادی دارد، از جمله سطوح غیر طبیعی برخی از مواد شیمیایی مغز، مشکلات در مناطقی از مغز که خلق و خو را کنترل می‌کنند، یا حوادث آسیب زا که به دست آوردن چشم انداز روشن‌تر از آینده را دشوار می‌کند.

عوارض جانبی دارو
بعضی از دارو‌ها به عنوان یک عارضه جانبی باعث خواب آلودگی می‌شوند. دارو‌هایی که معمولاً باعث خواب آلودگی بیش از حد می‌شوند عبارتند از:

• برخی از دارو‌ها که فشار خون بالا را درمان می‌کنند
• دارو‌های ضد افسردگی
• دارو‌هایی که گرفتگی بینی را درمان می‌کنند (آنتی هیستامین)
• دارو‌هایی که حالت تهوع و استفراغ را درمان می‌کنند (ضد استفراغ)
• دارو‌های ضد روان پریشی
• دارو‌های صرع
• دارو‌هایی که اضطراب را درمان می‌کنند

اگر فکر می‌کنید داروی تجویز شده باعث خواب آلودگی تان می‌شود، قبل از قطع مصرف با پزشک خود صحبت کنید.

۵. سالخوردگی
منابع معتبر نشان داده است که افراد مسن بیشترین زمان را در رختخواب می‌گذرانند، اما کمترین کیفیت خواب را دارند. طبق این مطالعه، کیفیت خواب در بزرگسالان میانسال بدتر می‌شود. با افزایش سن، زمان کمتری را در انواع عمیق خواب تجربه می‌کنیم و بیشتر در نیمه شب بیدار می‌شویم.

خواب آلودگی بیش از حد چگونه درمان می‌شود؟
گزینه‌های درمانی برای خواب آلودگی بیش از حد، بسته به علت بسیار متفاوت است.

۱. آپنه خواب
یکی از رایج‌ترین درمان‌ها فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) است. این روش درمانی از یک دستگاه کنار تخت استفاده می‌کند که هوا را از طریق یک شلنگ انعطاف پذیر به ماسکی که روی بینی و دهان شما پوشیده شده پمپ می‌کند.

نسخه‌های جدید دستگاه‌های CPAP ماسک‌های راحت‌تر و کوچکتر دارند. برخی از افراد شکایت دارند که CPAP بیش از حد بزرگ یا ناراحت کننده است، اما همچنان موثرترین درمان OSA موجود است. این معمولاً اولین درمانی است که پزشک برای CSA پیشنهاد می‌کند.

۲. سندرم پا‌های بی قرار
RLS گاهی اوقات با تغییر در سبک زندگی قابل کنترل است. ماساژ پا یا حمام گرم قبل از خواب ممکن است کمک کند. ورزش در اوایل روز می‌تواند به RLS و توانایی خوابیدن کمک کند.

اگر به نظر می‌رسد سطح آهن شما پایین است، پزشک ممکن است مکمل‌های آهن را توصیه کند. همچنین پزشک می‌تواند برای کنترل علائم RLS دارو‌های ضد تشنج تجویز کند. در این صورت، حتماً درباره عوارض جانبی احتمالی با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

۳. نارکولپسی
علائم نارکولپسی ممکن است با برخی تغییرات در سبک زندگی درمان شود. چرت زدن مختصر و برنامه ریزی شده می‌تواند موثر باشد. رعایت یک برنامه منظم خواب و بیداری در طول شبانه روز توصیه می‌شود. سایر نکات عبارتند از:

• ورزش روزانه
• اجتناب از مصرف کافئین یا الکل قبل از خواب
• ترک سیگار
• آرامش قبل از خواب

همه این موارد می‌توانند به خواب رفتن و خواب بهتر شب کمک کنند. این امر برای کاهش خواب آلودگی در طول روز مفید است.

۴. افسردگی
درمان افسردگی را می‌توان با ترکیبی از درمان، دارو‌ها و تغییر سبک زندگی انجام داد. دارو‌های ضد افسردگی همیشه لازم نیستند. اگر پزشک آن‌ها را توصیه کند، احتمالا به طور موقت مورد نیاز باشد.

شاید بتوانید با گفتگو درمانی و ایجاد تغییر در سبک زندگی سالم مانند ورزش بیشتر، عدم نوشیدن الکل، پیروی از یک رژیم غذایی سالم و یادگیری نحوه کنترل استرس، بر افسردگی غلبه کنید.

۵. مشکلات مربوط به سن
تغییر شیوه زندگی که می‌تواند به درمان نارکولپسی کمک کند، همچنین می‌تواند به افرادی که مشکلات خواب مرتبط با سن را دارند نیز مفید باشد. اگر تغییر شیوه زندگی به تنهایی کافی نیست، با پزشک خود صحبت کنید. آن‌ها می‌توانند دارو‌های خواب را تجویز کنند که بهبود کیفیت خواب شما را به ارمغان بیاورند.

کلام آخر
خواب کافی برای سلامتی بسیار مهم است. اگر می‌توانید علت خواب آلودگی بیش از حد خود را شناسایی کرده و تحت درمان قرار بگیرید، باید احساس انرژی بیشتری داشته باشید و از توانایی تمرکز بیشتری در طول روز بهره‌مند شوید.

اگر پزشک تان از روال خواب شما سوال نمی‌کند، علائم خواب آلودگی روزانه خود را بیان کنید و در مورد راه‌های غلبه بر آن‌ها مشورت بگیرید. هر روز با احساس خستگی زندگی نکنید، شاید به یک بیماری مبتلا باشید که به راحتی و با اطمینان درمان می‌شود.

منبع: healthline

منبع: فرارو

کلیدواژه: خواب آلودگی خواب افسردگی درمان می کنند خواب آلودگی دارو هایی دارو های ضد هنگام خواب طول روز آپنه خواب سبک زندگی دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۹۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان یزد با اشاره به صدور اخطار برای واحدهای آلاینده، از پلمب دو واحد شن و ماسه متخلف و آلاینده در یزد خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، سید رضا نورانیان صبح امروز در جریان بازدید از واحدهای شن و ماسه یزد اظهار داشت: بحث آلودگی هوا یکی از موضوعات بسیار مهمی است که در این دولت به صورت جدی مورد توجه قرار دارد و اقدامات گسترده‌ای در زمینه مقابله با آن صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اعتراضاتی که مردم برخی از نقاط داشتند، نسبت به آلایندگی واحدهای شن و ماسه بود که در این زمینه بازدید‌های لازم با صدور تذکر از سوی همکاران ما انجام گرفت.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان یزد ادامه داد: در این راستا، تیم پایش با همکاری واحد حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست یزد دو واحد آلاینده شن و ماسه را در جاده یزد بافق با حکم قضایی و همراهی ماموران پاسگاه انتظامی فهرج پلمپ کردند.

نورانیان با اشاره به اینکه به همین دو واحد هم پیش از پلمپ اخطارهای قانونی برای رفع آلودگی داده شده بود تصریح کرد: این واحدها علاوه بر اینکه در لیست صنایع آلاینده استان قرار داشتند و علی رغم اخطارها و مهلت‌های داده شده، اقدام اصلاحی مؤثری انجام نداده و آلودگی ذرات آنها استمرار داشته است.

وی با تاکید بر اینکه واحدهای آلاینده حتما باید نسبت به کاهش و رفع آلودگی اقدام لازم را انجام دهند گفت: با انجام این دو مورد پلمپ، تا رفع کامل آلایندگی از ادامه فعالیت واحدهای مذکور جلوگیری می‌شود.

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • کاهش وزن با این نوشیدنی‌ها
  • افشای خواب عجیب هاشمی‌رفسنجانی ۶ ماه قبل از فوت! | فیلم
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری
  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • انگار ایران یک روز از خواب بیدار شد و بی‌دلیل تصمیم گرفت به اسرائیل حمله کند!
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول