Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-05@21:23:00 GMT

اقدامات لازم برای آزمایش پروستات چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۵۲۵۲۲

اقدامات لازم برای آزمایش پروستات چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، سرطان پروستات از آن دست بیماری‌هایی است که به آهستگی در بدن رشد می‌کند، بنابراین شاید نسبت به دیگر انواع سرطان، بیماران شانس بهبودی بیشتری داشته باشند. انواع آزمایش پروستات می‌تواند به تشخیص زودهنگام این بیماری کمک کند. روش تست پروستات با توجه به نوع آزمایش می‌تواند متفاوت باشد. از انواع این آزمایشات می‌توان به آزمایش پروستات Free PSA، آزمایشات پروستات PSA و آزمایش ادرار پروستات اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پیش از آزمایش چه اقداماتی باید انجام داد؟

اگر هموروئید (بواسیر)، پارگی مقعد یا سایر مشکلات مقعدی دارید، با پزشک در میان بگذارید. اگر دارو و مکمل بخصوصی مصرف می‌کنید، قبل از انجام آزمایش PSA، به پزشک خود اطلاع دهید. آخرین انزال پیش از انجام تست نیز می‌تواند بر سطح PSA تأثیر بگذارد. از پزشک خود بپرسید که آیا باید قبل از انجام آزمایش، از فعالیت جنسی خودداری کنید یا نه. در طول انجام تست، سعی کنید به طور طبیعی نفس بکشید و آرام باشید تا روند آزمایش برایتان آسان‌تر سپری شود.

بعد از انجام آزمایش، خون شما باید برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه فرستاده شود، بنابراین نتایج PSA شما فوراً در دسترس نخواهد بود. زمانی که نتایج حاصل شد، پزشک به شما اطلاع خواهد داد.

گزارش آزمایشگاه میزان PSA خون را به این صورت نشان می‌دهد:

طبیعی: زیر۴ ng/mL،

متوسط: ۴ تا ۱۰ ng/mL،

بالا: بالای ۱۰ ng/mL

پزشک علاوه بر بررسی میزان PSA در خون شما، سرعت تغییر این میزان (اعداد) را نیز ارزیابی خواهد کرد. عوامل بسیاری می‌توانند بر PSA تأثیر بگذارند، بنابراین نتایج آزمایش نیازمند تجزیه و تحلیل دقیق توسط متخصص است.

اگر نتیجه آزمایش PSA غیرطبیعی باشد، به این معنا نیست که حتماً سرطان پروستات دارید. در موارد بسیار پیش آمده که مردان با سطح PSA بالا سرطان پروستات نداشتند. طبق تحقیقات، تنها حدود 25 درصد از مردانی که به دلیل سطح بالای PSA بافت‌برداری (بیوپسی) انجام می‌دهند، سرطان پروستات دارند.

اقدامات لازم پس از آزمایش

اگر پزشک در طول معاینه‌ به موردی بر بخورد که موجب نگرانی است، آن را با شما در میان می‌گذارد. تورم پروستات، به‌خصوص با افزایش سن، امری شایع است. در صورت غیر عادی بودن تست PSA، ممکن است پزشک بخواهد آزمایش را مجدداً انجام دهد؛ اگر مشکوک به سرطان پروستات باشید، تست‌های تشخیصی دیگری را توصیه می‌کند. به عنوان مثال، سونوگرافی ترانس‌رکتال از امواج صوتی برای ارائه تصاویری از پروستات شما استفاده می‌کند. در این آزمایش، پزشک ابزارکی را وارد راست‌روده (مقعد) می‌کند. آزمایش حدود 10دقیقه طول می‌کشد.

بیوپسی (نمونه‌برداری یا بافت‌برداری) همچنین می‌تواند به تأیید یا رد سرطان کمک کند. برای بیوپسی، پزشک از یک سوزن برای برداشتن چند تکه بافت از پروستات استفاده می‌کند. ممکن است برای راهنمایی سوزن در جهت مناسب از سونوگرافی ترانس‌رکتال استفاده شود. نمونه بافت زیر میکروسکوپ معاینه می‌شود تا علائم سرطان مشخص شود.

*بیوپسی حدود 10 تا 15 دقیقه طول می کشد. ممکن است بعد از عمل، مقداری حساسیت و خونریزی جزئی داشته باشید.

منبع: healthline / مترجم: الهه جعفرزاده

۲۳۵۲۳۵

کد خبر 1583362

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سرطان پروستات سلامت مردان مردان سلامت جنسی سرطان پروستات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۲۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، دکتر فروزنده کلانتری افزود: بهبود وضعیت سلامت مادران یکی از اهداف مهم سازمان ملل است و در ایران، مراقبت‌های بهداشتی از مادران از طریق نظام شبکه بهداشتی و خانه‌های بهداشت ارائه می‌شود.
وی، انجام مشاوره‌های رایگان در زمینه فرزند آوری و جوانی جمعیت، مراقبت‌های پیش از بارداری جهت زنان ۵۴-۱۰ ساله همسردار خواستار فرزند، مراقبت‌های پیش از بارداری، تجویز مکمل‌های لازم، ارجاع جهت ویزیت پزشک، دندان پزشک، ماما، کارشناس تغذیه و روان شناس، درخواست آزمایش‌های لازم قبل از بارداری برای داشتن بارداری ایمن‌تر و پیگیری مادر تا رفع مشکل یا کنترل بیماری را از جمله خدمات قابل ارائه توسط ماما‌ها در حوزه بهداشت برشمرد.
دکتر کلانتری همچنین به مراقبت‌های دوران بارداری اشاره کرد و اظهار داشت: این مراقبت‌ها شامل ۹ مراقبت است که سه مراقبت در نیمه اول بارداری و ۶ مراقبت در نیمه دوم بارداری (به محض اطلاع مادر از بارداری) انجام می‌شود.
وی افزود: اندازه گیری وزن و فشارخون و سمع قلب جنین، توزیع مکمل‌های لازم دوران بارداری به صورت رایگان، درخواست وانجام آزمایش‌های دوران بارداری، پیگیری و درمان بیماری‌های دوران بارداری و ارجاع به متخصص در صورت لزوم، برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی زایمان در راستای توانمندسازی مادران برای انتخاب روش زایمان وسازگار شدن با درد، آموزش ورزش‌های دوران بارداری و تن آرامی برای مادران باردار از جمله اقداماتی است که در دوران بارداری انجام می‌شود.
وی ادامه داد: آموزش‌های لازم دوران بارداری و زایمان و شیردهی، بالا بردن سطح آگاهی مادران در زمینه بارداری و زایمان طبیعی و سزارین، تامین سبد غذایی مادران مبتلا به سوء تغدیه، شناسایی مادران با بارداری نیازمند مراقبت ویژه و پیگیری روند درمان تا کنترل یا برطرف شدن مشکل از دیگر مواردی است که در دوران بارداری جهت مادران صورت می‌گیرد.
مدیر گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: انجام سه بار مراقبت پس از زایمان، ارائه آموزش‌ها با توجه به نیاز مادر، مشاوره و حمایت از مادر شیرده و ارائه مکمل‌های لازم هم از خدمات ماما‌های حوزه بهداشت جهت مادرانی است که به تازگی زایمان کرده اند.
وی خاطر نشان کرد:انجام غربالگری سرطان‌های شایع زنان شامل معاینات برست و سرویکس، مشاوره‌های دوران بلوغ، مشاوره حین ازدواج، انجام مشاوره‌های رایگان در زمینه انصراف از سقط عمدی جنین و تلاش در راستای منصرف نمودن مادران از تصمیم به سقط، آموزش خود مراقبتی به تمامی بانوان و ارائه مراقبت‌ها و آموزش‌های دوران یائسگی از دیگر خدمات ماما‌ها به زنان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • پیام پادشاه مراکش به رژیم صهیونیستی و جهان درباره وضعیت فلسطین
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • ظرفیت تصفیه خانه‌های آب کرج ۶۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافت
  • پلیس تهران: اتوبان خرازی باز شد/ این بزرگراه همچنان مسدود است
  • تاکید استاندار بر تشکیل شورای عشایر چهارمحال و بختیاری
  • تسهیلات و کمک‌های بلاعوض دولت برای آتش‌سوزی شفت
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید